نویسنده
محتوای همیشه سبز (Evergreen Content)
فکر میکنی محتوای وبلاگت، ترافیک ثابتی ایجاد نمیکنه؟ یا محتوات، موندگاری خیلی کمی داره؟ خوشحالم که امروز راه حلی برای تو ارائه میدیم!
محتوای همیشه سبز، محتواییه که "تازه" میمونه و کهنه نمیشه. شاید یک موضوع پرطرفدار، همیشه مورد توجه همه نباشه؛ ولی محتوای همیشه سبزی که دربارهی موضوعی نوشته شده باشه، همیشه مورد توجه مخاطبه. نوشتن مقالههای همیشه سبز، یکی از بهترین راهها برای زیاد شدن بازدید وبلاگ و ایجاد تأثیر طولانی مدت در پستهای وبلاگته.
اگه میخواهی یک وبلاگ نویس تمام وقت بشی و نوشتن رو به عنوان یک کار اصلی شروع کنی، نوشتن محتوای همیشه سبز SEO، تو رو به این هدف نزدیک میکنه.
محتوای همیشه سبز چیه؟
محتوای همیشه سبز، محتوای SEO هست که مدتها بعد از تاریخ انتشار، هنوز هم با اهمیته. چه چند دقیقه بعد از انتشار خونده بشه و چه خوانندها بعد چند سال اونو بخونن. اطلاعات یک مقاله همیشه سبز؛ تازه و مفید باقی میمونه.
این محتوا دربارهی موضوعی متمرکزه که مخاطبها همیشه بهش علاقهمندن.
از اونجا که محتوای همیشه سبز دائمیه و به کمترین بهروزرسانی نیاز داره؛ ایجاد محتوای همیشه سبز یکی از بهترین راهها برای افزایش بازدید وبلاگته. موتورهای جستجو، محتوای همیشه سبز رو ترجیح میدن و اونا رو به کاربرانی که جستجو انجام میدن، ارائه میکنن.
مزایای نوشتن مطلبهای همیشه سبز
هدف از ایجاد محتوا و اجرای یک کمپین همیشه سبز، جذب مداوم ترافیک همیشه سبزه!
اینجا با بعضی از روشهایی که محتوای همیشه سبز بهت کمک میکنه تا بتونی بازدیدکنندهای بیشتری رو به وبلاگت اضافه کنی، آشنا میشی.
محتوات برای مدت بیشتری مرتبط میمونه
تو یک مقالهی عالی در مورد موضوعی پرطرفدار نوشتی. بلافاصله میبینی که بازدید وبلاگت زیاد میشه. اما بعد از دو هفته (یا زودتر)، ترافیک ارگانیک مقاله، هر روز کمتر میشه تا اینکه متوقف میشه.
چی شد؟
علاقه به موضوع فعلی کم شده و افراد از اون گذشتن.
این کار تو رو به مزیت محتوای همیشه سبز میرسونه. وقتی دربارهی موضوعهایی مینویسی که همیشه مورد توجه همه باشه، مقالههات مهم میشن.
مثلاً "چطور میشه یک نویسنده بهتر شد" موضوعیه که همیشه مورد علاقه نویسندهها، وبلاگ نویسها و شاعرهاست و اون رو جستجو میکنن. فرقی نمیکنه که اونا فقط دنبال مطالبی دربارهی نویسندگی باشن یا دنبال مقالهای مقالهی راهنمایی برای حرفهای شدن. کاربرها همیشه این موضوع رو جستجو میکنن.
"راهنمای نهایی برای بهترین شیوههای نوشتن" یا "بهترین راهکارها برای وبلاگ نویسان" مطالبهایی هستن که در طول زمان مورد جستجوی زیادی قرار گرفتن.
نکته: مقالههای همیشه سبز، نیازی ندارن که دائماً به روزرسانی بشن!
از اونجا که محتوای همیشه سبز SEO اطلاعات اساسی دارن، کافیه که کشفها و نوآوریهای جدید رو به مقالهات اضافه کنی. برای اینکه بخوای با روندها خودت رو تطبیق بدی، لازم نیست محتوات رو خیلی تغییر بدی.
محتوای همیشه سبز به بهبود سئو کمک میکنه
از تحقیق در مورد کلمات کلیدی گرفته تا انتخاب بهترین تایتل، سئو یک عامل مهم در رسیدن ترافیک به وبلاگته.
پس چطور محتوای همیشه سبز، تلاشت رو در زمینه جستجوگرها تقویت میکنه؟
موتورهای جستجو، به احتمال زیاد در پاسخ به یک سوال کلی، محتوای همیشه سبز رو جذب میکنه. در پاسخ به یک کوئری جستجو، موتورهای جستجو میلیونها وبسایت رو برای کلمههای کلیدی خاصی جستجو میکنن و بعد صفحههای وب رو بر اساس اون فهرست میکنن. صفحههایی با محتوای قدیمی یا منسوخ شده که اخیراً بازدید زیادی نداشتن، در نتایج جستجو برای کوئریهای جستجوی خاص؛ زیاد نشون داده نمیشن.
از اونجا که مقالههای همیشه سبز مرتبطن و قدیمی نمیشن، موتورهای جستجو دائماً اونا رو در صفحه نتایج موتور جستجو پیدا میکنن و نشون میدن.
نحوه نوشتن محتوای همیشه سبز
حالا که از مزیتهای نوشتن محتوا مطلع شدی، احتمالاً آماده یادگیری نحوه نوشتن محتوای همیشه سبز هستی. اگه یک سیستم یا یک روند ثابت برای نوشتن محتوای همیشه سبز ایجاد کنی، کارِت آسونتر میشه.
بیا مراحل اصلی نوشتن محتوای همیشه سبز موثر رو با هم بررسی کنیم.
-
کارت رو با تحقیق در مورد کلمات کلیدی شروع کن
تحقیق درباره کلمات کلیدی، بهت کمک میکنه تا بتونی محتوای پایداری با عملکردی خوب، که خوانندها همیشه به اون مراجعه میکنن رو ایجاد کنی. استفاده از SEmrush برای تحقیق در مورد کلمات کلیدی؛ روش خوبی برای پیدا کردن long-tail keywords برای محتوای همیشه سبزته. این ابزار بهت کمک میکنه تا اصطلاحاتی که معمولاً در کوئری جستجوی مخاطبهای هدف استفاده میشه رو یاد بگیری. فرآیند نوشتنت رو با مشخص کردن کلمات کلیدی شروع کن. با این کار میتونی بهترین موضوعهای همیشه سبز رو برای نیچ (niche) خودت در نظر بگیری.
-
از روش نوشتن ۳ × ۳ استفاده کن!
تو تحقیق در مورد کلمات کلیدی رو انجام دادی و میدونی مقاله همیشه سبزت کدومه.
الان وقت نوشتنه! اما از کجا شروع میکنی؟
نوشتن مقالهای در وبلاگ (به ویژه مقالهای که بخوای سالها مرتبط باقی بمونه)، بعضی وقتها نویسندها رو میترسونه!
ما یک روش اثبات شده داریم: روش نوشتن ۳ × ۳، که با اون میتونی به راحتی پستهای شگفت انگیز رو به راحتی بنویسی!
مرحله اول: پیشنویس
- تجزیه و تحلیل:
هدفت رو از نوشتن مقاله مشخص کن. میخوای مخاطبت چه چیزی از این قطعه محتوا دریافت کنه؟ میخوای چه کار خاصی رو انجام بده؟ به نحوه قالببندی پستت فکر کن. برای مقالههای همیشه سبز؛ "How to" یا سبک وبلاگهای آموزشی رو در نظر بگیر. مقالههای آموزشی عملکرد خوبی دارن و برای سئو سایتت خیلی مناسبن.
- پیش بینی:
اینجا جاییه که خودت رو باید جای خواننده بذاری. با فکر کردن دربارهی ویژگیهای مختلف خواننده، پرسونای مخاطب ایجاد کن. سن، شغل و سرگرمی اونا چیه؟ میخوای خوانندها بعد از مطالعه مقاله، چه احساسی داشته باشن؟ چطور ممکنه اونا به پستت، واکنش نشون بدن؟
- تطبیق:
با لیستی از کلمههایی که میخوای در مقالهات استفاده کنی؛ طوفان فکری درست کن! پاسخی رو که امیدواری از خوانندها بگیری رو به خاطر داشته باش. وقتی که لیست کلماتت رو پیدا کردی، الان وقتشه که تصمیم بگیری از چه سبک نوشتاری استفاده بکنی.
مرحله دوم : نوشتن
- تحقیق:
وقتت رو برای تحقیقهای با کیفیت برای مقاله همیشه سبزت صرف کن. تو میخوای مطمئن بشی که اطلاعات دقیقی داری که همه افراد میتونن به اون مراجعه کنن. دربارهی مقالههای برتر وبلاگی که رقیبتن، تحقیق کن. کارهایی که اونا به خوبی انجام میدن رو بررسی کن، اما مواظب باش دزدی ادبی نکنی!
- سازماندهی:
خلاصهای از تحقیقها و نکتههای اصلی مقالهات رو در وبلاگ قرار بده. اگه برنامهای داشته باشی، در مرحله نوشتن هم کارت راحتتر انجام میشه.
- ساختن:
به قسمت جالبش رسیدی! نوشتن! بشین، آروم باش و فقط اجازه بده کلمهها خودشون جریان پیدا کنن. این اولین پیش نویسته. بعداً فرصت داری اونا رو تغییر بدی. در این مرحله، تمرکزت روی بیرون کشیدن کلمات باشه. به کارت اعتماد داشته باش و مطمئن باش همهی کارهایی که انجام دادی، تو رو به یک محتوای همیشه سبز میرسونه.
مرحله سوم: اصلاح
- تجدید نظر:
چیزی رو که نوشتی نگاه کن و راههایی برای بهبود خوانا بودن مقالهات پیدا کن. جملههای تکراری زیادی داری؟ از بعضی فعلها زیاد استفاده کردی؟
- تصحیح:
اصلاح و ویرایش برای محتوای همیشه سبز، خیلی مهمه. تو انتظار داری که محتوات مدت زیادی مرتبط بمونه و مخاطب اون رو مصرف کنه. وقتی نسخه محتوات تمیز، عالی و روون باشه، میتونی بهترین نتیجه رو از کارت به دست بیاری. برای بررسی صحیح استفاده از دستور زبان و خوانایی، از یک ابزار "تصحیح خودکار متن" استفاده کن.
- ارزیابی:
تو به آخرین مرحله نوشتن ۳ × ۳ رسیدی! هشت مرحله قبلی رو مرور کن تا مطمئن بشی که روند کارت رو به طور کامل انجام دادی. اگه همه چیز عالی به نظر میرسه، مقاله رو منتشر کن تا مقاله همیشه سبزت رو ببینی که ارزشش رو برای سالها حفظ میکنه!
بازاریابی همیشه سبز: نحوه تبلیغ محتوای همیشه سبز
تو یک فرآیند بازاریابی محتوا لازم داری که بهت، در اجرای کمپین همیشه سبز کمک کنه. وبلاگنویسی حرفهای فقط "نوشتن، انتشار و فراموش کردن" نیست. وبلاگ نویسی یا هر نوع نوشتنی، رشتهای که اگه میخوای با اون به درآمد برسی؛ باید در نوشتههات از بازاریابی و فروش استفاده کنی. به همین دلیل بسیار مهمه که بهت کمک کنیم تا بتونی یک فرآیند ساده تبلیغ محتوای رو توسعه بدی.
فرآیند ساده برای تبلیغ وبلاگت:
۱. مخاطبت رو بشناس:
قبلاً دربارهی ایجاد پرسونا مخاطب مطالبی رو گفتیم اما در این قسمت، باید کارت رو با عمق بیشتری انجام بدی. درک مخاطب، بهت یک امتیاز بزرگ میده. وقتی بدونی که مخاطبان اخبار آنلاین رو از کجا میخونن یا از کدوم پلتفرمهای اجتماعی بیشتر استفاده میکنن، میتونی درک بهتری از محل انتشار محتوات پیدا کنی.
۲. پستت رو در شبکههای اجتماعی و بقیه پلتفرمها به اشتراک بذار:
ارسال پیام در سایت، اولین مرحله کارته. ارسال متقابل مقاله، در پلتفرمهایی مثل Facebook یاLinkedIn ، به مخاطبات در مورد پست جدیدت اطلاع میدی. با استفاده از هشتگهای مناسب، خوانندههایی که قبلاً از وبلاگت مطلع نبودن میتونن پستت رو ببینن.
۳. با اینفلوئنسرها و سایر وبلاگ نویسان در صنعت تماس بگیر:
با همکارهای وبلاگ نویسِت در ارتباط باش و استراتژیهای ایجاد لینکهای طبیعی و سندیکای (syndicate) وبلاگ رو با هم انجام بدین. با تبلیغ محتوای همدیگه، محتوای همیشه سبزت، به مخاطبهای هدف بیشتری میرسه.
۴. با ایمیل با مخاطب ارتباط برقرار کن:
خوانندهها در خبرنامه ایمیل، مشترک شدن چون اونا میخوان از "تو" اطلاعاتی بگیرن! اونا از مطالعه مطالبت، هیجانزده میشن و میخوان کارهای تو رو در شبکههای اجتماعی به اشتراک بذارن. باید ایمیل بفرستی و به خوانندها در مورد آخرین پستت اطلاع بدی.
تو کار ایجاد محتوای با ارزش همیشه سبز رو به خوبی انجام دادی. پس مطمئن باش که محتوات در معرض دید مخاطبهای زیادی قرار گرفته.
چطور میشه اثربخشی محتوای همیشه سبزت رو اندازه بگیری؟
پیگیری میزان عملکرد محتوا، بهت کمک میکنه تا در ادامه توسعه استراتژی محتوای همیشه سبزت موفق بشی.
با پیگیری دقیق معیارهای ترافیک همیشه سبز در گوگل آنالیتکس، متوجه میشی که تلاشهای نوشتاری، توزیع محتوا و سندیکای تو موفقیت آمیزه. گوگل آنالیتیکس چند معیار با ارزش داره که با اونا میتونی اندازهگیری رو انجام بدی:
- ترافیک وبسایت - نتیجههای ترافیکت رو با مقالههای غیر سبزت مقایسه کن تا متوجه بشی محتوای همیشه سبزت باعث زیاد شدن ترافیک ارگانیکت شده.
- رتبه بندی جستجو - میتونی رتبهبندی جستجوی ارگانیک رو با Search Console در گوگل آنالیتیکس ردیابی کنی.
- میانگین زمان حضور در صفحه - خوانندها با مقالههای همیشه سبزت بیشتر در تعاملن یا با مقالههای غیر سبزت؟
- نرخ کلیک (CTR) - گوگل آنالیتیکس همه CTR رو برای تمام کوئریهای جستجو، که باعث میشه مقالهات همیشه سبز بمونه رو فراهم میکنه.
پستهات در پلتفرمهای اجتماعی، زیاد به اشتراک گذاشته شدن؟ شاید تعامل، در سایت زیاد بشه و در قسمت نظرها، بازخوردهای مثبت زیادی بگیری. شاید متوجه بشی که بقیه وبلاگ نویسها یا نشریهها اغلب به مقالهات لینک میشن. شاید پستت بعد از به اشتراک گذاشتن در چند پلتفرم، وایرال بشه!
پیگیری بعضی از شاخصهای اصلی عملکرد، بهت کمک میکنه تا بتونی تصویر کلی از موفقیت محتوای همیشه سبزت داشته باشی.
نتیجه
امیدوارم به این نتیجه رسیده باشی که ایجاد محتوای همیشه سبز، یکی از بهترین روشها برای زیاد شدن بازدید وبلاگته.
محتوای همیشه سبز، نه تنها فرصتی برای خوانندهها ایجاد میکنه تا بتونن سایتت رو کشف کنن، بلکه بهت این فرصت رو میده تا بتونی برای بیشتر مخاطبها، ارزش عمیقی ایجاد کنی.
نظرات شما: