نویسنده
تجربهی صفحه (Page Experience)
با توجه به ویروس کرونا، گوگل تصمیم گرفت که در مورد بروزرسانی الگوریتم جدید و عواملی که باید در نظر بگیریم، به ما اطلاع رسانی کنه. تو با توجه به این کار میتونی وبسایتت رو طوری تنظیم کنی تا بازدید کم نشه.
Page Experience update چیه و چطور میتونی به اون برسی؟
گوگل میگه:
قابلیت استفاده از صفحات با مجموعهای از سیگنالها تعیین میشه که نحوهی درک کاربران از تعامل با یک وبسایت رو فراتر از ارزش اطلاعات خالص، اندازهگیری میکنه. بهینهسازی این عامل، باعث رضایت بیشتر کاربران از وب، در همهی مرورگرها و سطوح وب میشه و به سایتها کمک میکنه تا بتونن در برآورده کردن انتظارات کاربران در موبایل به موفقیت برسن. ما اعتقاد داریم که این کار، به موفقیت تجارت در وب کمک میکنه، چون کاربران بیشتری وارد تعامل میشن و میتونن داد و ستد راحتتری انجام بدن.
به عبارت دیگه، اونا به دنبال اینن که کارآیی سایتت رو متوجه بشن.
در اینجا مثالی از چیزی که گوگل نمیخواد وجود داره:
همونطور که دیدی، کاربر میخواست روی "نه، بازگشت" کلیک کنه، اما وقتی که نوار، در بالا ظاهر میشه؛ کل صفحه به پایین منتقل میشه و باعث میشه کاربر به طور تصادفی روی "بله" کلیک کنه و اعلام کنه: "بله، سفارش من رو انجام بده".
هدف از این به روزرسانی اینه که گوگل متوجه بشه سایتهایی که در رتبهبندی بالایین، تجربیاتی که کاربران از اونا متنفرن رو ایجاد نمیکنن.
سادهترین راه برای درک به روزرسانی اینه که رتبه بندی سایتهای کاربر پسند (user-friendly)، از سایتهایی که کاربر پسند نیستن، بالاتره.
اما این تغییر، شروع یک تغییر بزرگ در سئو محسوب میشه.
چرا این بروزرسانی خیلی مهمه؟
فکر میکنی گوگل میخواد چه سایتهایی در رتبههای برتر قرار بگیرن؟
حدس بزن!
شاید سایتهایی که بهترین بک لینکها (backlink) رو دارن؟
یا سایتهایی که کد نویسی خوبی دارن؟
در واقع هیچ کدوم از این موارد!
گوگل میخواد سایتهایی رو در بالاترین رتبهبندی قرار بده که کاربران، اونا رو بیشتر از همه دوست دارن.
به این مثال توجه کن:
وقتی میخوای کفش ورزشی بخری، چه برندی تو ذهنت میاد؟
حدس میزنیم که نایکی مد نظرته.
به همین دلیله که برند کوئری (brand queries) (تعداد کاربرهایی که برند تو رو در گوگل جستجو میکنن و روی وبسایتت کلیک میکنن) روی رتبهبندی تأثیر میذاره. این یکی از مهمترین درسهاییه که میتونی از سئو یاد بگیری .چطور برند بر الگوریتم گوگل غالب شد؟ گوگل در این باره چی میگه؟
مثلاً به رشد برند نیل پاتل (Neil Patel کارآفرین بازاریابی دیجیتال بنیانگذار Crazy Egg وHello Bar) در طول زمان نگاه کن. نمودار زیر، تعداد افرادی که نام اون رو جستجو میکنن نشون میده
:
و این ترافیک SEO سایت Neil Patel رو در طول زمان نشون میده:
همونطور که برندت رشد میکنه؛ بازدید SEO تو هم زیاد میشه.
اما این خبر جدیدی نیست و سالهاست که جزیی از الگوریتم گوگل حساب میشه.
نکتهای در اینجا وجود داره: بیشتر سایتها، برندهای معروفی ندارن و گوگل این موضوع رو میدونه. پس اگه برند معروفی نداری، باز هم میتونی در رتبهبندی قرار بگیری.
مثلاً وقتی که مشتریان و رشد اونا رو در آژانس تبلیغاتی Neil Patelطی یک زمان خاص بررسی میکنی، متوجه میشی که فقط ۴٪ برندهای معروف و شناختهای شده دارن و ۹۶٪ دیگه، در رشد ترافیکی هستن.
گوگل؛ کاری میکنه که سازگاری الگوریتمش رو با سایتهای کاربرپسند همسو کنه و اونا رو در نتایج اولیه جستجو نشون بده.
برند کوئری (Brand Query) یکی از راههای انجام این کاره، اما تجربهی کاربر (UX) معیار دیگهای محسوب میشه.
در چند سال آینده، خیلی از به روزرسانیهای الگوریتم، با تمرکز روی تجربهی کاربر انجام میشه.
چطور تجربهی کاربریت رو بهینه میکنی؟
بهینهسازی هر صفحه
اگه مقالهی اصلی گوگل که درباره تغییر الگوریتم در آینده؛ یعنی "ارزیابی تجربهی صفحه برای وب بهتر" رو مطالعه کنی، متوجه میشی که اونا روی تجربهی صفحه یا تجربهی وبسایت (website experience) تأکید دارن.
این به این معنی نیست که کل وبسایتت، نباید تجربهی کاربری خوبی داشته باشه، اما اونا از طریق سطح صفحه (page-level basis) روی الگوریتم تمرکز میکنن.
چون اگه در وبسایتت، چند صفحه داشته باشی که تجربهی ضعیفی دارن اما بقیه صفحات خوبن، منطقی نیست که گوگل، رتبه بندی کلی سایتت رو کم کنه. مخصوصاً اگه خیلی از صفحاتت، تجربهی خیلی بهتری رو نسبت به رقبا ارائه میدن.
در اینجا نحوهی بهینهسازی تجربهی کاربری رو برای تو آوردیم:
مرحلهی ۱: سرعتت رو بهینه کن و خطای ۴۰۰ (400 error) رو کم کن
هرچی وبسایتت، سریعتر بارگذاری بشه، به تجربهی بهتری میرسی.
دو جنبهی مهمن که روی تجربهی کاربر تأثیر میذاره یک: هیچ صفحهی خرابی وجود نداره. صفحات معیوب، تجربه بدی برای کاربر ایجاد میکنن.
سعی کن سرعت بارگذاری سایتت رو بهبود بدی و زمانش رو، هم برای دسکتاپ و هم برای موبایل به زیر ۳ ثانیه برسونی. در حالت ایده آل، در صورت امکان این زمان باید در حدود ۱ ثانیه باشه.
مرحلهی شماره ۲: تجربهات رو با رقبات مقایسه کن
تو ممکنه فکر کنی که تجربهی کاربری شگفت انگیز داری، اما چطور این موضوع روی رقابتت تاثیر میذاره؟
تو میتونی از ابزارهای تحلیل رقبا استفاده کن. محبوبترین صفحاتشون رو که در زمینهی کاریت هستن، از دیدگاه SEO بررسی کن. صفحاتی که بیشترین بازدید سئو رو دارن، یعنی که اونا کارشون رو به درستی انجام میدن.
ما میخوایم ۵۰ صفحه برتر اونا رو مرور کنی. به این صفحات و همچنین به تجربهی کاربری هر کدوم از این صفحات دقت کن.
اونا چه کاری رو انجام میدن؟ کیفیت محتوای اونا با کیفیت محتوای تو چطور مقایسه میشن؟ وبسایت اونا در مقایسه با وبسایت تو چه تفاوتهایی دارن؟
برای هر صفحهای که رتبهبندی میشه، همهی کلمات کلیدی رو که هر صفحه برای اونا رتبهبندی شده رو بررسی کن.
وقتی که تجربهی کاربری رو در رقابتت ارزیابی میکنی، یادت باشه که چطور اونا، رضایت مخاطبانی که این کلمات کلیدی رو جستجو میکنن، به دست میارن. این کار بهت ایده میده که چه کارهایی رو باید انجام بدی.
اما هدف تو نباید فقط شرکت در رقابت باشه؛ باید پیروزی در رقابت باشه.
مرحلهی شماره ۳: طرحت رو تحلیل کن
فیلمی که در اول مقاله دربارهی چیزی که گوگل نمیخواد رو یادت میاد؟ در جایی که کاربر به دلیل مشکلات طراحی، به جای "نه ، برگرد" بر روی "بله، سفارش من رو انجام بده" کلیک کرد.
در خیلی از موارد، تو با چنین مشکلاتی رو به رو نمیشی اما با مشکلات کاربردی دیگهای مواجه میشی.
تو میتونی از ابزارهایی مثل heatmap و یا hotjar استفاده کنی.
دیدن نتایج در این ابزارها، حداقل یک روز یا بیشتر طول میکشه. این کار به میزان ترافیکت بستگی داره. اگه روزانه هزاران بازدیدکننده داشته باشی، طی چند ساعت نتیجهی کارت رو میبینی.
حالا چطوری میتونی به کمک این ابزارهای تجربه کاربریت رو بهبود بدی؟
همونطور که میبینی، کاربران تصاویر بالای متن رو کلیک میکنن.
اما در اینجا یک مسئلهای وجود داره...
میتونی اون رو حدس بزنی؟
اگه روی اون تصاویر کلیک کنی اتفاقی نمیفته. اما وقتی که همهی کاربران روی اون تصاویر کلیک میکنن، یعنی اونا فکر میکنن که این تصاویر قابل کلیکن و با کلیک کردن اونا باید اتفاقی بیفته.
راهحل آسون اینه که اونا رو قابل کلیک کرد یا وقتی که کاربر روی اون کلیک میکنه؛ به صفحهای هدایت بشه که اون صفحه، این ویژگیها رو داشته باشه.
بعد از اینکه اصلاحات رو در صفحه انجام دادی، یک اسنپشات جدید با Crazy Egg از صفحهات بگیر تا ببینی تغییراتی که انجام دادی، به بهبود تجربهی کاربر کمک کرده.
مرحلهی شماره ۴: افزونه (Ubersuggest Chrome) رو نصب کن
اگه قبلاً این کار رو نکردی، برنامهی Ubersuggest Chrome رو نصب کن .
با این برنامه، هنگام جستجو در گوگل، دادههای هر URL رتبهبندی رو میبینی.
وقتی در طول روز به طور عادی از گوگل استفاده میکنی و کلمات کلیدی مرتبط با صنعتت رو جستجو میکنی، باید ۲ معیار اصلی رو در Ubersuggest بررسی کنی:
۱. امتیاز دامنه: هر چقدر این عدد بیشتر باشه، قدرت وبسایتت بیشتره.
۲. لینکها: هر چقدر لینکهای وبسایتت بیشتر باشه، معمولاً رتبه بالاتری داره.
پس وقتی که جستجو انجام میدی، به دنبال سایتهایی باش که امتیاز دامنهی پایینتر و تعداد بک لینک کمتری از رقبا دارن ولی هنوز رتبه بالایی دارن.
به احتمال زیاد اون سایتها به دلیل عواملی مثل تجربهی کاربری، به رتبهی بالا رسیدن. شاید متن اونا جذابیت بیشتری نسبت به رقبا داشته باشه. در نهایت تو باید این سایتها رو بیبینی و تجزیهی و تحلیل کنی.
جمعبندی
تجربهی کاربری با گذشت زمان اهمیت بیشتری پیدا میکنه.
اگه تو و بقیه یک سایت رو دوست داشته باشین، گوگل در آخر میخواد مطمئن بشه که اون سایت، رتبه بالایی داره.
برعکس، اگه کاربران احساس کنن یک وبسایت، تجربهی کاربری وحشتناکی داره، در بلند مدت، گوگل اون وبسایت رو به ردهی بالا نمیرسونه.
مثل هر به روزرسانی الگوریتمهای قبلی، گوگل چند به روزرسانی کوچیکتر دیگهای رو برای بهبود الگوریتم و دقیق تر کردن اون، انجام میده. اما نکتهی منحصر فرد این به روز رسانی، اینه که تو اطلاعات زیادی دربارهی این بهروز رسانی داری، که خیلی عالیه. پس از این فرصت استفاده کن و هر مشکلی که ممکنه داشته باشی رو برطرف کن .با چه روشهای دیگهای میتونی قابلیت استفاده سایتت رو بیشتر کنی؟
نظرات شما: