نویسنده
سندیکای محتوا (Content Syndication) چیست و چگونه میتوان سندیکایی موفقیتآمیزی داشت؟
تو در مرحله ایجاد محتوا بسیار عالی بودی و از اون در وبلاگ و حسابهای رسانههای اجتماعی به خوبی استفاده کردی و از بهینه سازیش برای موتورهای جستجو (SEO) مطمئنی.
اما بازدیدکنندها و مشترکها، اونجایی که تو انتظار داری نیستن!
گرفتن ترافیک، مشکلیه که اکثر بازاریابها دارن. روشهای زیادی برای زیاد کردن ترافیک وجود داره، اما میتونی با سندیکای محتوا، که کاری متمایزه و واقعاً مقرون به صرفهست، به هدفت برسی. این کار به افزایش سطح آگاهی از برند و بهتر شدن عملکرد سئو هم کمک میکنه.
البته اگه این کار رو درست انجام بدی! وگرنه ممکنه با محتوای اختصاصیت توسط بقیه منتشران، از رتبهبندی گوگل خارج بشی. به علاوه ممکنه با انتخاب وبسایت اشتباهی برای سندیکا، روی عملکردSEO تأثیر منفی بذاری.
در این مرحله ممکنه از خودت بپرسی که بهترین راه برای استفاده از این تاکتیک چیه و چطور میشه کاری بکنی که مشکلی واست پیش نیاد؟
در این مقاله، بهترین روشهای سندیکای محتوا رو برای تو آوردیم که باید اونا رو بدونی تا با استفاده از این تاکتیک، تجارت موفقی داشته باشی.
بیا دربارهی ماهیت سندیکای محتوا صحبت کنیم.
سندیکای محتوا چیه؟
سندیکای محتوا؛ همون بازنشر محتواست. مثل مقاله، فیلم، اینفوگرافیک و غیره که در یک یا چند وبسایت مختلف منتشر میشه. سایتهای بزرگ و کوچیک، دوست دارن مطالب رو به شکل سندیکایی منتشر کنن، چون به اونا کمک میکنه تا بتونن اطلاعات جدیدی رو به خوانندها ارائه کنن. نویسندههای اصلی هم از این کار سود میبرن، چون برندشون به مخاطبهای جدیدی نشون داده میشه. این یک کار برد-برده.
ممکنه سندیکای محتوا شبیه به وبلاگنویسی مهمان باشه، اما پست مهمان محتوای کاملاً جدیدیه که به طور خاص برای یک رسانه نوشته میشه. محتوای سندیکایی به معنی واقعی کلمه، همون محتوا رو با مجوز، در پلتفرمهای دیگهای مجدداً منتشر میکنه.
از نگاه مخاطب، میشه مقالهای رو منتشر کرد که به شکل سندیکایی ایجاد شده و نه به عنوان پستی مهمان؛ چون معمولاً در صفحه، منبع اصلی محتوا گفته میشه. معمولاً رسانههایی که محتوای سندیکایی رو منتشر میکنن، این کار رو انجام میدن:
"این مقاله به صورت اورجینال در [نشریه اصلی + لینک] وجود داره."
یا
"این مقاله در [نشریه اصلی + لینک] وجود داره و با مجوز در اینجا منتشر شده."
اشاره به این موضوع، برای اعتبار دادن به نویسنده اصلی و برای جلوگیری از تکرار مشکلات مربوط به محتوای تکراری، بسیار مهمه.
سندیکا محتوا و سئو
حتماً میدونی کهگوگل ، محتوای تکراری رو دوست نداره.
گوگل وبسایتی که محتوای تکراری داره رو مستقیماً مجازات نمیکنه، ولی ممکنه به عملکرد SEO اونا توجهی نکنه.
خبر خوب اینه که محتوای سندیکایی، مساوی با محتوای تکراری نیست. حتی گوگل میگه که استفاده از محتوای سندیکایی کار درستیه، اما به شرطی که این کار رو با دقت انجام بدی و برای موتورهای جستجو و مخاطب مشخص کنی که از قطعهای سندیکایی استفاده کردی. این کار رو میتونی با اضافه کردن یک لینک به مقاله اصلی و به شکل ایده آل؛ در رسانه شخص ثالثی، با یک لینکِ canonical منتشرش کنی. نحوه اضافه کردن لینک کانونیکال، معمولاً به نحوه انتشار بستگی داره. دقت کن که اگه روند کاریت واضح نباشه، باید این موضوع رو از اول با ویراستار در میون بذاری.
منابع (لینکها) موجود در محتوا رو فراموش نکن. هر رسانهای، خط مشیهای خاص خودش رو در مورد منابع داره. قبل از شروع همکاری، این موضوع رو با سردبیر درمیون بذار. اما اگه ارجاع رو به محتوای خودت بدی، یک مقاله سندیکایی میتونه عامل خوبی برای زیاد شدن ترافیک ارجاعی و راهی برای بهتر کردن رتبهبندی و عملکرد ارگانیک ترافیکیت باشه.
اسکات میگه که چطوری سندیکای محتوا میتونه بر کارآیی سئوی وبسایت، به طور مستقیم یا غیرمستقیم تأثیر بذاره. در دو سال گذشته، اون تونسته از سندیکای محتوا )نسبت به سایر روشها( نمایه بکلینک وبسایت رو، از ۲۰۰k به ۴.۴ میلیون برسونه.
حالا که با اصول مقدماتی آشنا شدی، نحوهی انجام موفقیتآمیز سندیکای محتوا رو میگیم:
برای انجام سندیکا محتوا دو راه وجود داره: مجانی یا پولی.
روش مجانی به این معنیه که در یک زمان به جستجوی رسانه مناسب برای انتشار، نمایش محتوا و ایجاد مشارکتها تمرکز کنی.
راه حل پولی، یعنی از ابزاری استفاده کنی که بتونی محتوات رو، در نشریههای مهم با سرعت بیشتری به بقیه معرفی کنی.
سندیکای مجانی محتوا
چهار روش اصلی وجود داره که میتونی به صورت مجانی محتوات رو سندیکا کنی:
۱. میتونی با انتشار مجدد آخرین و بهترین محتوا، خوانندهای بیشتری رو به دست بیاری و اعتبار بهتری پیدا کنی. با منتشر کردن محتوای سندیکای بزرگتر، دامنه کاریت رو بزرگتر میکنی. با این حال از اونجا که مخاطب میتونه همه محتوا رو مستقیماً در وبسایت شخص ثالث مصرف کنه، انگیزه کمی برای بررسی منبع اصلی وجود داره. پس فقط درصد کمی از خوانندها از وبسایتت بازدید میکنن.
اگه هدف اصلیت افزایش آگاهی از برندته، استفاده از سندیکا در انتشار محتوا، راهی مهمی برای رسیدن به هدفته.
۲. محتوای قدیمی رو در وبسایتهایی که تقریباً همون مخاطب و اعتبار تو رو دارن، سندیکا کن. اگه میخوای بیشتر روی مخاطب نیچ (niche audience) تمرکز کنی، باید سندیکا محتوا رو برای انتشاراتی که کوچیکتر هستن و تمرکز بیشتری دارن در نظر بگیری.
در حالت ایده آل؛ به دنبال انتشاراتی معتبر و خوانندهایی برای وبلاگت باش. اونا ممکنه لینکهای محتوایی بیشتری رو درست کنن، پس میتونی مخاطب رو از یک مقاله، به وبلاگ خودت ارجاع بدی. این یک روش عالیه که به خوانندها اجازه میده تا بتونن محتوای بیشتری رو در وبلاگت کشف کنن و هم میتونه لید (lead) جدیدی درست کنه.
۳. استفاده از پست مهمان در نشریهای بزرگتر و سندیکا و بعداً در وبسایتی مثل LinkedInخودت. بعضی وقتها این کار ارزش انتشار، در یک سایت بزرگ رو داره، چون ممکنه اونا فقط به محتوای تازه و محتوای اورجینال علاقهمند باشن.
شاید بتونی رهبری فکری برای مخاطبهای زیادی بشی که یک مزیت حساب میشه. بعداً مدتی بسته به نحوه انتشار، میتونی محتوا رو برای مخاطبها و کانالهای اجتماعیت بازنشر کنی. با این کار در واقع داری بیشتر محتوای خودت رو مد نظر میگیری.
۴. از وبسایتهایی که به طور طبیعی سندیکا محتوا رو در اختیارت قرار میذارن، استفاده کن. اگه موضوع مقالهی جدیدی رو از نشریهای بزرگ بگیری و اون رو در گوگل تایپ کنی؛ میبینی که این مقاله رو قبلاً خیلی از نشریههای کوچیک انتخاب کردن. این نشریهها، معمولاً قسمتی از قطعه اصلی رو منتشر میکنن و به منبع بکلینک میدن.
برای اینکه وبلاگت رو بیشتر به بقیه نشون بدی؛ اول یک صفحه درست کن و در اون توضیح بده که چطور مخاطبها میتونن محتوات رو سندیکا کنن.
بعد مطمئن شو که وبسایت رو برای سندیکا کردن، آماده کردی.
اسکات ماتسون میگه: "سندیکا بیشتر به فیدها و نقشههای سایت متکیه. بنابراین برای اطمینان از معتبر بودن و مطابقت داشتن با خط مشیهای برای پلتفرمهای مختلف وقت بذارین. پس پستهای وبسایت، نقشه سایت و سایر فایلهای XML رو بهتر کن. بعد از بهینهسازی، اتصالات رو برای خودکارسازی سندیکا تنظیم کن. چه از طریق متصل کردن به نقشههای سایت و فیدها و چه از طریق توسعه اتصالات API به سایتهای توزیع مختلف. تنظیم این اتوماسیون برای پست متقابل محتوات، به سایتهایی مانند Flipboard (شرکت جمع آوری اخبار و شبکههای اجتماعیه که شعبههای مختلفی در سراسر جهان داره) باعث میشه در طولانی مدت صرفهجویی داشته باشی. "
در آخر، به بقیه نشریهها دلیلی ارائه کن تا محتوات رو به طور کامل یا شکل جزئی، سندیکا کنن. دلیل سندیکا کردن اونا میتونه استفاده نمودارها، اینفوگرافیکها یا شکلهایی باشه که داخل محتوات وجود داره.
سارا مک گوایر (Sara McGuire) رهبر محتوا در شرکت Venngage )شرکت ارائه کننده پلتفرم طراحی اطلاعاتی( با محتوای بصری ، که رشد ترافیک سایتش رو به ۴۰۰٪ رسونده میگه: "ارائهی آمار مهم، نکتهها و راهحلهای دریافتی از محتوا؛ در قالبی تصویری مثل اینفوگرافیک یا اسلایدْدِک (slidedeck) میتونه عاملی برای جلب توجه به محتوات باشه. شاید سایتها نخوان یک مقاله رو کاملاً سندیکا کنن اما شاید از محتوای بصریت استفاده کنن و اون رو به اشتراک بذارن. اینکار میتونه قطعههای محتوایی سایتها رو تکمیل و باعث بشه تعامل صفحه قویتر بشه".
در بخش بعدی میبینی که چطور میتونی نشریاتی رو پیدا کنی که در اون محتوای سندیکایی رقیبا
هستن، چه کارهایی رو باید انجام بدی و چه کارهایی رو انجام ندی.
چطور شریک سندیکایی محتوا پیدا کنیم
ابزارهای زیادی وجود داره که میتونی از اونا استفاده کنی؛ مثل BuzzSumo(پلتفرم مبتنی بر ابر که بهت کمک میکنه تا بتونی بهترین فرصتها رو برای تعامل، محتوا و ارتباط در همه جستجوهای شبکههای اجتماعی پیدا کنی)، Ahrefs (ارائه دهنده مجموعه نرم افزاری SEO که شامل ابزارهایی برای ایجاد لینک، تحقیق دربارهی کلمات کلیدی، تجزیه و تحلیل رقیب، بررسی رتبه و ممیزی سایت)SEMRush - (ارائه دهنده یکی از برترین ابزارهای سئو) که با اینها میتونی جدیدترین لینکهای وبسایت رو برای فرصتهای سندیکا در محتوا بررسی کنی.
به احتمال زیاد آسونترین محل برای شروع جستجو، گوگله. به دنبال مقالههایی باش که انتشار اولیهشون رو اینجوری تو سایتشون گفته باشن:
"به شکل اورجینال در........ منتشر شده" ("originally published in")
"بازنشر با مجوز... "("republished with permission")
"به شکل اورجینال در ... ظاهر شده "("originally appeared on")
برای محدود کردن جستجو در نیچ خودت، inurl: [domain] رو به جستجو اضافه کن.
وقتی که میخوای انتشاراتی رو انتخاب کنی این موردها رو در نظر بگیر:
نشریاتی وجود دارن که باید از اونا دوری کنی. انتشار در اونا ممکنه به برند و عملکرد SEO آسیب برسونه.
با رسانههای انتشاراتی که این ویژگیها رو دارن کار نکن:
سندیکا با محتوای پولی
در سندیکای محتوای پولی برای انتشار، باید هزینه کنی.
موضوع اصلی در سندیکای پولی، صرف هزینهست. برندهای بزرگ بیشتر مستقیماً با ناشرهای بزرگ همکاری میکنن و محتوای خودشون رو به مخاطبهای زیادی نشون میدن. اما استفاده از این تاکتیک برای برندهای کوچیکتر با بودجه کم، خوب نیست.
خوشبختانه ابزارهایی مثل Outbrain و Taboola وجود دارن که حتی برای برندهای کوچکتر این امکان رو به وجود میاره تا به عنوان محتوای توصیه شده در سایتهایی مانند CNN،BBC یاThe Guardian ظاهر بشن.
این تبلیغات رو احتمالاً دیدی:
نحوه کار این پلتفرمها تقریباً شبیه هر کمپین PPC هست. میتونی بودجهی محدود، CPC و مخاطبهای هدف رو تعیین کنی. این پلتفرم؛ به عنوان مقالهی پیشنهادی، ویژگیهای تصویر ، تایتل کوتاه و بک لینک به وبسایت، با استفاده از تبلیغت به خوانندها ارائه میشه.
یادت باشه که این لینکها، هیچ اعتباری در زمینه سئو ندارن و با موتورهای جستجو و بعضی وقتها با مخاطبان؛ فقط به عنوان محتوای حمایت شده شناخته میشن.
هر دفعه که مخاطب روی یکی از این تبلیغها کلیک میکنه، هزینهای از شما کم میشه که بسته به مخاطب هدف و سایر تنظیمهای کمپین فرق میکنه.
همونطور که گفتیم، سندیکای پولی برای نمایش دادن محتوا در نشریات مهم، گزینه آسونتریه و فقط تنها راه برای دیده شدن محتوا در سایتهایی مثل CNN هست. سندیکای پولی، به بهینه سازی موتور جستجو کمکی نمیکنه و حتی مزایای آگاهی از برند رو به عنوان سندیکایی رایگان بهت ارائه نمیده.
در آخر
سندیکای محتوا، فرصت عالی برای رسیدن به مخاطبانی جدید و تبدیل (convert) بالقوه خوانندهها؛ به مخاطبان راغبه. اگه محتوای نشریات دیگه رو در سایتت سندیکا کنی، میتونی محتوای تازه و محتوای ارزشمندی رو بدون اینکه از مخاطب بخوای سایتت رو ترک کنه، بهش ارائه بدی.
نظرات شما: