نویسنده

  • 1 کاربر نظر خود را گفته اند
  • 0 نفر پسندیدن

بازاریابی محتوا چیست؟

گوگل بازاریابی محتوا رو اینجوری تعریف ‌می‌کنه:

"نوعی بازاریابیه که مطالب آنلاین (مثل فیلم‌ها، وبلاگ‌ها و پست‌های شبکه‌های اجتماعی...) رو ایجاد می‌کنه و به اشتراک میذاره که مستقیماً یک برند (brand) رو تبلیغ نمی‌کنه بلکه هدفش، جلب علاقه به سمت محصولات یا خدمات اون برندِ."

طبق این تعریف می‌تونیم بفهمیم که بازاریابی محتوا به شکل منسجمی در بازاریابی درونی (inbound marketing) ادغام شده. چون بازاریابی محتوای واقعی به معنی تبلیغات شخصی نیست، بلکه ایجاد آگاهی در صنعتتِ و اینکه جایگاه خودت و تجارتت رو به عنوان رهبر فکری ثابت کنی.

استفاده از محتوا در بازاریابی درونی و بازاریابی سنتی

محتوایی که در بازاریابی درونی ایجاد ‌میشه با روش سنتی بازاریابی متفاوته. محتوای بازاریابی درونی، دانش و تخصصت رو نشون ‌میده و برای مخاطبان هدف و ویژه طراحی شده‌. کانال‌های تبلیغاتی با روشی درونی هستن که شامل استفاده از دارایی‌های رسانه‌ای پرداخت شده (paid media)، رسانه مالکیت شخصی (Owened Media) و رسانه اکتسابی (Earned Media) ‌باشن‌.

رویکردهای سنتی بازاریابی محتوا هدفمند نیستن و احتمالاً لیست خرید، تماس تلفنی، ارسال پیام و ایمیل‌های زیادی به مشتریه که وقت و بی‌وقت روی روح و روانش پاتیناژ میرن. به عنوان مثال برای کانال‌های تبلیغاتی سنتی ‌می‌تونیم به تبلیغات تلویزیونی، رادیویی و بنری گرون قیمت اشاره کنیم‌.

یکی از مهم‌ترین تفاوت‌ها اینه که بازاریابی محتوای درونی با مبلغی کمتر از هزینه بازاریابی محتوای سنتی (۶۲٪ کمتر)، منجر به تولید سه برابر بیشتر lead میشه.

طرز فکر حاکم بر بازاریابی درونی چیه و چجوری متوجه میشیم که کارایی مناسب داره؟

اگه محتوات برای مشتری ایده‌آل تهیه شده باشه، در قالبی که مورد توجه مخاطباته و همچنین در زمانی مناسب در طول تصمیم‌ خرید یا سفر خریدار ارائه شه، در مسیر موفقیت قرار گرفتی. پیشرفتت رو از طریق تاچ‌پوینت‌های مشتریان با استفاده از کانال‌های ترجیحیشون دنبال کن.

موفقیت بازاریابیت رو با توجه به واکنش‌ مخاطبات بسنج‌. چک‌لیست مفیدی برای پیگیری تهیه کن.

 سوالات مهمی که باید از خودت بپرسی:

۱. آیا محتوای من ارزشمندِ؟

ارزش محتوا از نحوه‌ی آموزش و آگاهی مخاطبات در هنگام ارائه راه‌حل‌هایی برای مشکلات و نقاط درد ناشی ‌میشه‌.

۲. آیا زمان‌بندی محتوای من دقیقِ؟

زمان‌بندی دقیق خیلی اهمیت داره - ارائه محتوای اشتباه در زمان نامناسب، ممکنه salesy (فروشندهای که محصولش رو در مرحله‌ای اشتباه به شکل تهاجمی یا سطحی می‌فروشه) باشه یا مشتری رو تحت فشار بذاره. به جای تقویت اعتماد مشتری، فقط مخاطبت رو فراری میدی. محتوای تو در بازاریابی درونی، سفر خریدار رو با سه مرحله متمایز آگاهی (Awareness)، توجه (Consideration) و تصمیم‌گیری (Decision) همسو کنه‌. هر مشتری در هر مرحله‌ای، باید با محتوای متفاوتی پرورش پیدا کنه تا باعث پیشروی در طول سفرش شه.

۳‌. آیا (ROI) کافی و واکنش مناسب رو ‌دریافت می‌کنم؟

روند بازاریابی درونی بر روی خرید مجدد، ایجاد بازاریابی بشارتی و پروموت محصولات تمرکز داره. چرخه حیات خریدار با خرید مشتری تموم نمیشه‌. موفقیت در بازاریابی محتوا باید با معیارهایی مثل افزایش بازدید از وب سایت، تعامل در شبکه‌های اجتماعی، ایجاد و تبدیل مشتری راغب و ... سنجیده شه‌.

۴. آیا محتوای من جذابه؟

تصاویر زیبا یا صفحاتی که طراحی مناسبی دارن، بدون محتوای قابل توجه و آموزنده، کارایی ندارن‌. وقتی‌ که محتوا قابل هضم و ساده‌ باشه و تمرکزمون رو روی مخاطب قرار ‌بدیم و متناسب با اونا تولید محتوا ‌کنیم، ‌می‌‌تونیم مخاطب رو جذب و توجه‌اش رو تا آخر به خودمون جلب کنیم.

۵. آیا من از کانال‌های مناسبی استفاده ‌می‌کنم؟ 

امروزه روش سنتی بازاریابی که بدون برنامه و شناخت مشتری، اونو مورد هدف تبلیغات قرار می‌داد، کارایی نداره.

بازاریابی درونی بهت این امکان رو ‌میده که بتونی محتوا رو از طریق کانال‌های تبلیغاتی که مخاطبان بیشترین زمان رو در اونا صرف ‌می‌کنن، انتقال بدی‌. حتی بهتره به وسیله همگرایی رسانه‌ها، جمعیت بیشتری از مشتریان ایده‌آل خودت رو جذب کنی و در پلتفرم‌های مناسب به جذب مخاطب بالقوه بپردازی‌. 

چگونه از بازاریابی محتوا در تجارت (B2B) استفاده ‌کنیم؟

به وسیله تعریف کاملاً مناسب و درکی عمیق از تفاوت بازاریابی محتوا در رویکردهای سنتی و درونی؛ بیاین به تعریف بازاریابی محتوا در تجارت B2B بپردازیم:

۱. ایجاد اعتماد به وسیله مشتریان وفادار و مشتریان هدف

اگر محتوای تو در کانال‌های مناسبی منتشر بشه، پرسونا رو به صورت خوبی در نظر گرفته باشی و همچنین به نقاط درد اونا در طول سفرشون رسیدگی کنی، در راه اعتمادسازی برای مشتری بلقوه خود قرار گرفتی‌.

۲. تبدیل شدن به رهبر فکری در صنعتت

با اثبات خودت به عنوان صاحب نظر و همچنین مرجعی برای اطلاعات مربوط به صنعتت، خودت رو از رقبا متمایز ‌می‌کنی‌. بازاریابی محتوا در تجارت B2B باید بر خدمت به مخاطبان‌، آموزش اونا و تثبیت خودت به عنوان رهبر فکری متمرکز باشه‌.

۳‌. کمک به فروش سریع‌تر

طول سفر خریدار اغلب تجارت‌های (B2B) رو ‌می‌ترسونه و باعث ‌میشه که از بازاریابی محتوا در چارچوب بازاریابی درونی دور بمونن‌. طبق آخرین گزارشات، مشخص شده که بازاریابی محتوای موثر در واقع به کوتاه شدن روند تصمیم‌گیری کمک کرده و طی پنج سال گذشته باعث شده که طول چرخه فروش به ‌میزان ۲۲٪ کاهش پیدا کنه.

استراتژی بازاریابی محتوا

برنامه‌ی بازاریابی محتوای موثر، شامل مواردی بیشتر از تولید محتوا و توزیع اون با هدف موفقیت و تعامله. برای اینکه اهدافت تحقق پیدا کنه، تحقیق و برنامه‌ریزی زیادی نیازه‌.

اول باید اهداف رو تعریف کنی

اهدافت باید تا حد امکان به صورت جداگانه‌ای تعریف شن - باید دقیقاً مشخص کنی کدوم معیارها و چه عواملی از بازاریابی رو ‌می‌‌خوای تغییر بدی: افزایش ترافیک وبسایت یا افزایش تبدیل.

همیشه تنظیم ایده‌های (KPI) ایده مناسبیه چون به وسیله اون اهداف اسمارتت (SMART) رو برای تعیین جدول زمانی و پیش‌بینی رشد ارائه ‌می‌کنی.

با در دست داشتن تمامی اهدافت، ‌می‌تونی استراتژی متناسبی با اهدافت ایجاد کنی.

دوم پرسونای خریدار رو توسعه بده

خریداران ایده‌آلت چه کسایین، چجوری به اونا دست پیدا می‌کنی، علایق، اهداف و ویژگی شخصیتیشون چیه؟

سوم محتوا رو بازرسی کن

به گذشته نگاه کن و ببین چه عاملی بهترین کارایی رو داشته نحوه‌ی توزیع محتوا، بهترین کلمات کلیدی، بهترین نوع محتوای برای ایجاد ترافیک، موضوعاتی که باعث ایجاد تعامل شدن و ....

چهارم ایده‌های محتوای طوفان فکری (Brainstorm content)

درباره کلمات کلیدی اصلی تحقیق کن، موقعیت‌های جستجو رو بررسی کن، اهداف سئو (SEO) رو تعیین کن و همچنین به داده‌هایی که با توجه به پرسونا و بازرسی محتوا به دست آوردی، مراجعه کن.

پنجم خوشه‌های موضوعی (topic clusters) ایجاد کن

از نتایج طوفان فکری برای ایجاد شبکه‌ای از لینک‌های موضوعی استفاده کن که از یک موضوع اصلی پشتیبانی می‌کنن و به اون لینک دارن.

ششم قالب محتوا

انتخاب کن که کدوم قالب محتوایی برای موضوعات و شخصیت‌های خریدارت مناسبه: وبلاگ، کتاب الکترونیکی (eBook)، فیلم، پادکست (podcast) و ...

هفتم توزیع محتوا

محتوا رو چجوری توزیع کنی، از چه ابزاری باید استفاده کنی و کدوم سامانه مدیریت محتوا (CMS) برای کمپینت بهترین گزینه است؟

برای ایجاد استراتژی محتوا این مراحل رو در نظر بگیر و آماده‌ی شروع فرآیند بازاریابی به وسیله محتوای عمیق شو.

فرآیند بازاریابی محتوا (Content Marketing Process)

فرآیند بازاریابی محتوا شامل چهار مرحله‌ست. روند این نکته رو در نظر داشته باش که در طول سفر خریدار ایدهآل، در محلی که انواع محتوات ارائه میشه، باید با توجه به آمادگی پرسونای هدفت محتوا رو ایجاد کنی. برای پیشرفت بهتر در قیف.

تلاشت رو در این چهار مرحله به کار بگیر:

فرآیند بازاریابی محتوا

برنامه‌ ریزی

در مرحله برنامه‌ریزی، متوجه میشی که مشتریانت چه کسایین، چه نوع محتوایی براشون بهترینه و چه زمانی این محتوا رو ارائه بدی. باید مطمئن شی که در زمانی مناسب، به وسیله‌ی محتوایی مناسب، خریدار مناسب رو وارد تعامل می‌کنی.

برای موفقیت در این زمینه باید این عوامل رو مد نظر داشته باشی:

  • هدفت / پرسونا خریدار

پرسونای خریدار شخصیتی نیمه ساختگیه که برای نشون دادن حالت ایده‌آل مشتریان هدف طراحی شده. پرسونا نه تنها باید مشتریان بالقوه رو نشون بده بلکه باید منعکس‌کننده مشتریان فعلی و مشتریان فعالت هم باشه‌. با توجه به اینکه پرسونا براساس اطلاعات مشتریان فعلی تهیه میشه، درنتیجه مبتی بر مفروضات واقعیه.

ایجاد محتوا کار دشواریه - چرا ‌می‌خوای برای شخصی که نمی‌شناسیش محتوا تولید کنی یا چرا برای خودت محتوا ایجاد ‌می‌‌کنی؟ شناسایی پرسونای خریدار به معنیه محتوا محوری و همچنین هدفمند بودن محتواست. این کار نیازهای مخاطبایی رو که سعی در دستیابی بهشون داری رو متمایز ‌می‌کنه و راه‌حلی برای مشکلاتشون ارائه میده. در نتیجه ارتباطی ارزشمند با تجارت و برندت ایجاد ‌میشه‌.

  • خوشه‌های موضوعی

خوشه‌های موضوع نقشه‌های محتوایین که بهت این امکان رو ‌میدن تا کلمات کلیدی مرتبط رو با استفاده از پست‌های وبلاگ و یا محتوایی که به ایده اصلی بر‌می‌گردن، به یک کلمه کلیدی اصلی ارجاع بدی‌. کلمه کلیدی اصلی معروف به ستون محتوا (pillar content)، سرعت جستجو رو بالا میبره و کل خوشه موضوع شما از اون استفاده میکنه‌. ستون محتوایی ‌می‌تونه به صورت وبلاگ با مطالبی طولانی، کتاب الکترونیکی، وایت‌پیپر (white paper) یا هر چیز دیگه‌ای باشه که از محتوای خوشه‌ای به اون لینک داده شده‌.  خوشه‌های موضوعی باید مثل این تصویر باشن:

مثالی از خوشه موضوعی برای سئو:
 


استراتژی سئو (SEO strategy) و استراتژی کلمات کلیدی (keyword strategy) راهی مناسب برای جذب مشتریان هدف به وب‌سایتن‌. برای انجام تحقیقات گسترده از ابزارهای کلمات کلیدی استفاده کن. این ابزارها برای تمرکز روی جستجوهای ماهیانه(search volume) ، رتبهبندی، difficulty (میزان رقابتی بودن کلمه)، (PPC) و ... کارآیی دارن‌. SEO خوشه‌های موضوعی رو کاملاً بیان ‌می‌کنه و ‌می‌تونه بهت کمک کنه تا بتونی میزان موفقیتت رو در بازاریابی محتوا بسنجی‌.

ايجاد

ایجاد محتوایی عالی فقط در سرگر‌می‌ یا آموزش خلاصه نمیشه. بلکه رسیدن به هدفیه که از قبل در مرحله برنامه‌ریزی تعیین شده. به وسیله اهدافی تعیین شده، باید محتوایی رو ایجاد کنی که باعث جذب، تبدیل و همچنین باعث لذت مشتری شه.

  • سفر خریدار بازاریابی درونی

سفر خریدار مسیریه که پرسونای هدفت از ناشناس بودن در مرحله آگاهی (awareness) شروع می‌کنه تا به مشتری راغب (lead) در مرحله توجه (consideration) و نهایتا به مشتری در مرحله تصمیم‌گیری (decision) برسه. هر مرحله باید مستقیماً با نیازهای پرسونای مشتری در تماس باشه و راه حلی ارائه کنه یا به تمامی سوالاتشون پاسخ بده‌. اونا در طول قیف حرکت ‌می‌‌کنن تا برندت رو بشناسن و برای محتوای هدفت ارزش قائل میشن چون که به بعضی از سوالاشون جواب دادی‌. اونا در صفحات فرود (landing page) تبدیل ‌میشن. از دنبال‌کننده تبدیل به مشتری و تبلیغ‌کننده محصولت میشن.

  • محتوا در طول سفر خریدار

در اینجا چند ایده محتوایی برای هر مرحله از سفر خریدار برات آوردیم:

الف) مرحله آگاهی

در این مرحله مشکلات متداول احتمالی شناسایی ‌میشن. محتوا در اینجا:

کتاب‌های الکترونیکی

وایت پیپر (Whitepaper)

جداول اطلاعاتی

گزارشات تحقیقاتی

ب) مرحله توجه

خریدارت مشکل و راه حل‌های ممکن رو شناسایی کرده. قالب‌ها عبارتن از:

پادکست‌ها

جداول اطلاعاتی

مقایسه وایت‌پیپرها

برگه‌های راهنما

ج) مرحله تصمیم‌گیری

خریدارت با استفاده از موارد زیر، راه‌حل رو انتخاب کرده و در حال بررسی تأ‌مین‌کنندگان / فروشندگانه.

مطالعات موردی (Case Studies)

دموهای زنده

وبینارها

بارگیری‌های آزمایشی

انواع محتوا

این موضوع خیلی مهمه که فرمت‌های محتوایت در طول سفر خریدار به گونه‌ای باشه که کاملاً پاسخگوی تمام نیازهای شخص باشه. اگه پرسونا خریدارت نیاز به پاسخ سریعی داشته باشه چی کار ‌می‌کنی؟ استفاده از وبلاگی با مطالبی طولانی مناسب کارت نیست اما آیا اگه از اینفوگرافیکی فشرده و آموزنده استفاده کنی، کمک بیشتری بهت نمی‌کنه؟

هنگام تصمیم‌گیری در مورد ایجاد انواع محتوا، تمام زوایای پرسونای خودت رو در نظر بگیر.

محبوب‌ترین انواع محتوا عبارتن از:

وبلاگ‌ها

اینفوگرافیک‌ها

پادکست‌ها

ویدئو

کتاب‌های الکترونیکی

وایت‌پیپر

جداول اطلاعاتی

وبینارها

 

توزیع

توزیع محتوا به معنیه رسوندن محتوا به مخاطبان هدف از طریق پلتفرم‌های مربوطه‌ست‌.

ابزار تجارت:

۱. سیستم مدیریت محتوا  (CMS)

قبل از اینکه بتونی به طور موثری محتوات رو توزیع کنی، به پلتفرمی برای ایجاد و ‌هاست (host) از اون نیاز داری‌. اینجاست که CMS وارد عمل ‌میشه. CMS پلتفرمیه که برای ایجاد محتوا در صفحه‌های وب‌سایت، لندینگ پیج و وبلاگ از اون استفاده ‌می‌‌کنی‌. بعضی از محبوب‌ترین پلتفرم‌های مدیریت محتوا: وردپرس (WordPress)، جوملا (Joomla) و دروپال (Drupal).

می‌تونی از هاب‌اسپات (HubSpot) استفاده ‌کنی. چون مجموعه کاملی از محصولات مثلCMS ، سیستم بهینه سازی محتوای(COS) ، بازاریابی، فروش و نرم افزار CRM رو ارائه ‌میده‌. با این کار می‌تونیم محتوا رو در یکجا ایجاد و توزیع کنیم‌.

برای بهره‌وری از چه گزینه‌ای استفاده کنیم؟

اگه استفاده از HubSpot راه‌حل ایده‌آلی نیست، ‌می‌‌تونی با استفاده از هر کدوم از این ۸ ابزار، محتوا رو ایجاد و توزیع کنی. 

Hootsuite - رسانه‌های اجتماعی

PitchEngine مطالب / بیانیه‌های مطبوعاتی

Contently - محتوا

Papershare - محتوا / رسانه‌های اجتماعی

Slideshare - محتوا / رسانه‌های اجتماعی

Click to Tweet - محتوا / رسانه‌های اجتماعی

Buffer - رسانه‌های اجتماعی

AddThis - رسانه‌های‌اجتماعی

از پلتفرمی استفاده کن که زمان توزیع رو به نصف کاهش ‌میده. همون‌طور که ‌می‌دونی زمان عاملی ارزشمند و مهمیه.

۲. کانال‌های تبلیغاتی

توزیع در کانال‌های مختلف به معنیه فعال کردن رسانه‌های پولی (Paid Media)، استفاده از پلتفرم‌های رسانه‌ مالکیت شخصی (Owned Media) و رسانه اکتسابیه (Earned Media) تا بتونی محتوات رو تا اونجایی که ممکنه در معرض نمایش قرار بدی‌.

رسانه‌ مالکیت شخصی

رسانه‌ مالکیت شخصی به محتوایی که خودت ایجاد کردی اشاره داره‌ که شامل وبلاگ‌ها، محتوای صفحه‌وب، کانال‌های رسانه‌های اجتماعی و ... میشه.

رسانه پولی

رسانه پولی رسانه‌ایه که برای تبلیغ و یا اشتراک در اون، مبلغی رو پرداخت ‌می‌کنی‌. تلاش‌های تبلیغاتی دیجیتالیت مثل تبلیغات کلیکی(PPC) ، تبلیغات پولی در شبکه‌های اجتماعی (Paid social ads)، تبلیغات نمایشی یا بنری (Display ads)، اینفلوئنسرها (Influencer)، ریتارگتینگ (Retargeting) و ...

رسانه‌ اکتسابی

رسانه اکتسابی همون‌طور که از اسمش معلومه، share شبکه‌های اجتماعی، منشن (mentionslike، نظرات‌کاربران (reviews)، گزارش‌ها، بازنشرها و... هستن که از مخاطبان کسب شده‌. این نوع رسانه، ما رو با توجه به الگوریتم‌های موتورهای جستجو در موقعیت مناسبی قرار میده و شامل محتواییه که به سایتمون هدایت میشه. رسانه اکتسابی تمام تلاش‌های برند شده یا تبلیغات پولی رو حذف ‌می‌کنه.

۳. همگرایی رسانه‌ها

همگرایی رسانه به معنیه هدف قرار دادن نقاط مشترک همه کانال‌ها و متمرکز کردن تلاش‌هامون در این قسمته تا با انجام حداقل فعالیت بتونیم بیشترین تاثیرات رو داشته باشیم.
 

 

بسته به نحوه توزیع محتوا و ویژگی‌هایی که پلتفرم‌هات ارائه ‌میدن، با ابزارهایی مواجه میشی که در بازاریابی روزمره کارایی دارن. پس سعی کن ازشون استفاده کنی.

اندازه‌گیری

معیارهای بازاریابی محتوا باید شاخص مخصوصی داشته باشن که نشون بدن که تمامی تلاش‌هات باعث ایجاد تغییر و رشد شدن یا نه. در غیر اینصورت باید یک قدم به عقب برگردی و ارزیابی کنی که کدوم یک از فرآیندهات، اهداف SMART تو رو برآورده نمی‌کنه.

استفاده از اندازه‌گیری موثر و کارآمد، امری حیاتیه. چون می‌تونه برای اثبات‌ ROI مورد استفاده قرار بگیره و بتونی دقیقاً تعیین کنی که در کدوم بخش و یا کدوم مقادیر تعادل نداری. در بازاریابی محتوا گاهی اوقات دونستن اینکه دقیقاً کدوم معیارها رو اندازه می‌گیری، خیلی کمک‌کننده‌ست.

در این قسمت مروری سریع از اون چیزی که در اندازه گیری معیارهای عملکرد بازاریابی باید به دنبالش باشی، برات آوردیم. بسته به ابزارهای گزارش‌گیری که استفاده می‌کنی، این موارد بعضی از معیارهای اصلین که باید بهشون توجه کنی. بیشتر این معیارها در ابزار گزارش گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) وجود دارن و در اکثر ابزارهای تجزیه و تحلیل هم پیدا میشن.

۱. معیارهای مصرفی (Consumption Metrics) / معیار نگهداری (Retention Metrics)

این معیارها میزان مصرف محتوا، میزان موفقیت و اینکه آیا مخاطبانت به طور فعالی با اون در تعامل هستن یا نه، رو اثبات می‌کنن.

چه عاملی رو باید اندازه‌گیری کنی؟

- بازدید از صفحه (Pageviews)

- کاربران

- میانگین زمان صرف شده در صفحه (Average time spent on page)

- نرخ پرش (Bounce Rate)

- بازدیدکنندگان جدید در مقابل بازدیدکنندگان برگشتی (New vs. Returning visitors)

۲. معیارهای اشتراک‌گذاری

معیارهای اشتراک گذاری بهت نشون میدن که کمپین‌های شبکه اجتماعیت (social campaign) چقدر موفقن و همچنین می‌تونی عملکرد کانال‌های مختلف رسانه‌ها رو بیشتر مورد جستجو قرار بدی.

چه عاملی رو باید اندازه‌گیری کنی؟

- عملکرد صفحه رسانه اجتماعی (Social Page performance)

- اشتراک‌گذاری و تعامل ( like، بازنشر، منشن، نظرات / پاسخ‌ها، رأی مثبت و غیره)

۳. معیارهای تعامل

این معیارها با معیارهای مصرف و نگهداری متفاوتن، چون نه تنها به صورت عمیقی به اثبات تعامل منجر میشن بلکه بهت این اجازه رو میدن که بفهمی محتوات باعث اقدامی از سمت مخاطبان میشه یا نه.

چه معیاری رو باید اندازه‌گیری کنی؟

- مدت زمان جلسه (Session Duration)

- نظرات

- عمق صفحه (Page Depth) / جریان کاربر (User flow)

۴. معیارهای مشتری راغب

اگه در افزایش مشتریان راغب و کیفیتشون متمرکزی، معیارهای leads، برای ردیابی موفقیتت ضروری خواهد بود.

چه عاملی رو باید اندازه‌گیری کنی؟

- نرخ تبدیل (Conversion rate) در محتوا و فرم‌ها

- تعداد مشتری‌های راغب ایجاد شده از بخش‌های مختلف محتوا

- محتوایی که با موفقیت مخاطبان رو در طول سفرشون حرکت میده.

۵. معیارهای هزینه

این معیارها نشون میدن که هزینه تولید محتوا برای کسب‌وکارت چقدرِ و ارزش دقیق هر کدوم از محتواها رو مشخص می‌کنه.

چه عاملی رو باید اندازه‌گیری کنی؟

- درصد فروش و درآمد تحت تأثیر محتوای مختلف

- نرخ تبدیل محتوا و چگونگی تبدیل دنبال‌کننده به مشتری

- درصد فروش و درآمد ایجاد شده از محتوای مختلف

باید معیارها و اندازه‌گیری فعالیت‌های بازاریابی محتوات رو در نظر داشته باشی. این که ازگوگل آنالیتیکس،HubSpot  یا از هر ابزار دیگه‌ای برای ارزیابی معیارات استفاده می‌کنی، حتما داشبوردهارو تنظیم کن تا به آسونی بتونی در بازه زمانی ماهیانه یا سه ماهه بهشون مراجعه کنی. با این کار می‌تونی ارزیابی کنی که آیا در مسیر درستی هستی؟ با اهداف و طرح‌هایی که داری، رشد و پیشرفتی هم داشتی؟

بازاریابی محتوا باید عملکردمحور باشه. به این معنی که اگه منجر به رشد و درآمد مثبتی نشد، بتونی قسمتی که اشتباهی شده یا از قلم افتاده رو مشخص کنی تا تلاشت رو متناسب با اون تنظیم کنی.

تدوین برنامه و استراتژی بازاریابی محتوایی موثر، در حین ارائه اون بر روی مدلی توزیعی، مناسب نیست. اگه به دنبال تیمی برای پشتیبانی از این سفر هستی و در مورد نحوه‌ی راه‌اندازی کمپین بازاریابی محتوای موفق سوالاتی داری، با ما تماس بگیر.

نظرات شما:

منتظر خوندن نظر ارزشمند تو هستیم.

آزمایشگاه ایده
خبرنامه
آموزش

من خلاق بیدار شو

آیا تاکنون از خود پرسیده اید که رمز موفقیت ... آیا تاکنون از خود پرسیده اید که رمز موفقیت بعضی از افراد در دنبال کردن و رسیدن به اهداف و آرزوهایشان چیست؟
دانلود