نویسنده

  • 0 کاربر نظر خود را گفته اند
  • 0 نفر پسندیدن

راهنمای استفاده از صفحات موبایل پرشتاب AMP در سال ۲۰۲۱

وقتی صحبت از وب‌سایت میشه، همیشه سرعت بیشتر، بهتره.

صفحاتی که بارگذاری سریع‌تری دارن، رتبه بالاتری به دست میارن، نرخ پرش کم‌تری پیدا میکنن و باعث رضایت بازدیدکنندگان میشن. سرعت؛ عامل خیلی مهمیه که گوگل چند برنامه برای بهبود اون اجرا کرده که یکی از اونا AMP یا صفحات موبایلی پرشتابه.

وقتی کهAMP  که برای اولین بار منتشر شد، یک اتفاق بزرگ به حساب میومد. خیلی از سایت‌های بزرگ مثل توییتر، این کار رو انجام دادن و گوگل هم از اون استقبال کرد.

با این حال، در چند سال گذشته، کم‌تر درباره‌ی AMP صحبت شده. در سال ۲۰۲۱، گوگل بی سر و صدا نمادی که برای AMP در نتایج جستجو استفاده میکرد، حذف کرد.

مسائل مربوط به AMP چیه؟ در سال ۲۰۲۱ به چه شکلی در اومده؟ چرا در اول اهمیت داشت؟

در این راهنمای به روز شده برای AMP، همه‌ی مواردی که لازمه بدونی رو برای تو آوردیم. از جمله اینکه AMP چیه، چرا مهمه؟ چطور کار میکنه؟ جوانب مثبت و منفی اون, و آیا باید اون رو در سال ۲۰۲۱ اجرا کنی یا نه؟

صفحات موبایل پرشتاب (AMP) چیه؟

به صفحات موبایل پرشتابAMP  گفته میشه. AMP، یک پروژه‌ی کدگذاری منبع بازه که توسط گوگل ایجاد شده تا به بارگیری سریع‌تر وب‌سایت‌ها، در موبایل کمک کنه. AMP با حذف صفحات غیرضروری و ارائه‌ی ضروری‌ترین قسمت‌های اونا و ذخیره‌ی cached version در سرورهای گوگل کار میکنه، به اونا امکان میده که تقریباً بلافاصله محتوا رو به مخاطب ارائه بدن.

ویژگی‌هایی مثل فیلم، تبلیغات و انیمیشن‌ها حذف میشن و فقط مفیدترین محتواها و تصویرها باقی می‌مونن. این کار میتونه برای کاربران موبایل عالی باشه، چون میتونن مقاله‌ها و پست‌های وبلاگ رو، در عرض چند ثانیه بخونن نه اینکه منتظر بارگذاری عوامل پیچیده بمونن.

صفحات AMP در نتایج جستجو، قبلاً با نماد صاعقه نشون داده میشد و مشخص میشد که سریع‌تر بارگیری میشن: 

 

علامت amp

 

با این حال، این نماد اخیراً کنار گذاشته شد و خیلی از کارشناس‌ها عقیده دارن که دیگه از AMP استفاده نمیشه.

هدف AMP برای وب‌سایت‌ها چیه؟

AMP با ارائه‌ی سریع محتوایی تقریباً فوری در بعضی موارد، تجربه‌ی کاربری خوبی رو ایجاد میکنه. مدتیه که گوگل، روی زمان بارگذاری صفحه تمرکز کرده. سرعت، یک عامل برای رتبه‌بندی محسوب میشه. 

هدف اصلی AMP، افزایش سرعت صفحه بود. این کار گوگل احتمالاً به علت رقابت با مقالات فوری فیس بوک و اخبار اپل بوده. 

پلاگین AMP چطور کار میکنه؟

پل شاپیرو (Paul Shappiro) از Search Engine Land، درباره‌‌ی ساختار سه بخشی AMP میگه:

 

پل شاپیرو

 

AMP؛ صفحات تو رو با استفاده از کد HTML بهینه شده‌ای ارائه میده. در نتیجه، صفحات سریع‌تر بارگیری میشن چون این جنبه‌های tag manage، کدِ HTML رو حذف میکنن که باعث کند شدن صفحه میشه.

توجه: اگه جاوا اسکریپت در صفحات موبایلت باشه، AMP برای تو ارائه نمیشه.

در اینجا چند نکته‌ی دیگه‌ای وجود داره که باید بدونی:

  • باAMP ، باید از نسخه‌ی ساده‌ی CSS استفاده کنی.
  • تو فقط مجازی از کتاب‌خونه‌ی جاوا اسکریپتی که AMP رو ارائه میده، استفاده کنی. اگه کنترلی روی استفاده از این عوامل نداشته باشی، ممکنه سرعت بارگذاری خیلی پایین بیاد.
  • برای اینکه سایت‌های AMP کارایی داشته باشه، باید به درستی تایید بشن.
  • نویسه‌های سفارشی، باید به طور خاص بارگیری بشن.
  • برای جلوگیری از ایجاد تصویرهایی نامناسب، حتماً ارتفاع و عرض تصویر رو در نظر بگیر.
  • اگه میخوای ویدیوهایی در صفحه‌ات داشته باشی، از برنامه‌هایی که AMP تایید کرده استفاده کن.
  • کارشناس‌ها میگن AMP، درآمد تبلیغات رو کاهش میده و تشخیص "اخبار جعلی" رو سخت میکنه.

هر صفحه‌ی AMP، آدرس اینترنتی مخصوصی داره. مثلاً یک آدرس اینترنتی کلاسیک ممکنه اینجوری باشه:

https://neilpatel.com/what-is-content-marketing/

برای صفحه‌یAMP ،URL  یک پیشوند AMP داره:

google.com/amp/s/www.neilpatel.com/.

در اول نشونی اینترنتی،google.com  رو می‌بینی؟

به این دلیله که صفحه، در واقع روی سرورهای گوگل میزبانی میشه، نه سرور من. یعنی گوگل میتونه صفحه رو سریع‌تر ارائه بده، اما بازدیدکنندگان سایت؛ اصلاً با وب‌سایت واقعی من رو به رو نمیشن.

اگه سایتت نسخه‌ی AMP رو ارائه میده، کاربر به طور خودکار به صفحه‌ی AMP ریدایرکت میشه، که زمان بارگذاری رو کم میکنه و میتونه اثرهای مهمی در تبدیل، درآمد تبلیغات و موارد دیگه داشته باشه.

مزایا و معایب AMP چیه؟

اولین بار AMP، در فوریه‌ی ۲۰۱۶ در نتایج جستجو ظاهر شد و خیلی سر و صدا کرد. خیلی از کارشناس‌ها از اون به عنوان آینده بازاریابی یاد کردن. اما در چند سال گذشته،AMP  تب و تاب اولیه‌اش رو از دست داد. 

گوگل؛ نمایش نماد AMP رو در نتایج جستجو متوقف کرده، که نشون میده اعتبار AMP بین کاربرها درحال از بین رفتنه. مطالعه‌ی موردی که Kinsta (شرکت ارائه دهنده‌ی هاستینگ وردپرس) انجام داد مشخص کرد که AMP، تولید لید رو تا ۵۹٪ درصد کم میکنن.

وقتی که AMP برای اولین بار منتشر شد، یک ایده‌ی فوق العاده به نظر می‌رسید: با حذف برنامه نویسی پیچیده‌تر، محتوا با سرعت زیادی در موبایل بارگیری میشه. این کار وقتی با اهمیت میشه که بدونیم نصف کل ترافیک اینترنت با موبایل ایجاد میشه.

متأسفانه، معایب زیادی هم وجود داره. بیا مزایا و معایب AMP رو بررسی کنیم.

مزایای  AMP

AMP یک نسخه‌ی محتوا، از محتوای وب رو به کاربرها ارائه میدن که چند مزیت داره:

  • زمان بارگذاری بهتر وب‌سایت: AMP با حذف عوامل غیر ضروری، به سایت‌ها کمک میکنه تا محتوا رو سریع‌تر ارائه بدن. این عامل خیلی اهمیت داره چون امروزه خیلی از مردم جهان برای استفاده از اینترنت، از موبایل استفاده میکنن.
  • رتبه بندی جستجوی بالاتر: در حالی که AMP یک عامل برای رتبه بندی حساب نمیشه، اما میتونه سرعت رو بالا ببره که سرعت، عامل مهمی برای رتبه‌بندی محسوب میشه.
  • پیاده سازی آسون در وردپرس: پیاده‌سازی AMP، باعث بارگذاری سریع‌تر و رتبه‌بندی بالاتر برای سایت‌هایی میشد که از ورد پرس استفاده میکردن. استفاده از یک پلاگین ساده، میتونست عامل خوبی باشه که صاحبان سایت بتونن ترافیک بیشتری رو به دست بیارن.

معایب  AMP

همه از AMP استفاده نمی‌کنن. در واقع، تا حدود زیادی عقب‌ نشینی کرده.

 معایب AMP چیه؟ در اینجا مواردی وجود داره که باید قبل از انجام این کار بدونی:

  • اگه از وردپرس استفاده نمیکنی، پیاده‌سازی اون سخته: برای ایجاد یک صفحه‌یAMP ، اگه وردپرس نداری، باید از برنامه‌نویس کمک بگیری.
  • کم‌شدن درآمد تبلیغاتی: تبلیغات کم‌تری در صفحات AMP نشون داده میشن، که برای زیاد شدن سرعت عالیه اما اگه تبلیغات، منبع اصلی درآمدت باشه، کار مناسبی برای تو نیست. 
  • آنالیتیکس محدود: تو نمی‌تونی از analytics tags در صفحات AMP استفاده کنی، چون این صفحه در سرورهای گوگل قرار داره. این نشون میده که تغییرات، چطور به ترافیک تأثیر میذاره و بازدیدکنندهای وب‌سایتت رو کم میکنن. 
  • کنترل کم‌تر بر محتوا و طراحی: AMP خیلی از عناصر "غیر ضروری" رو حذف میکنه، اما میتونه شامل ویژگی‌هایی برای برند و افزایش ترافیک به صفحات دیگه باشه. 
  • محدود سازی برای به دست آوردن لید: فرم های جذب لید و دارایی‌های قابل بارگیری رو حذف میکنه. این کار باعث میشه توانایی سایت‌ها در جمع کردن لیدها رو کم بشه. 
  • اشتراک‌گذاری اجتماعی رو محدود میکنه: چون با جاوا اسکریپت مشکل داره و دکمه‌های اشتراک اجتماعی، با استفاده از جاوا اسکریپت توسعه پیدا کردن، ممکنه دکمه‌ها نمایش داده نشن.

همونطور که دیدی، معایب AMP بیشتر از مزایای اونه. هدف اصلی AMP اینه که سرعت وب رو بیشتر کنه، اما راه‌های زیادی برای زیاد کردن سرعت سایت وجود داره. 

AMP برای چه کسایی خوبه؟

خیلی از مشاغل میخوان بدونن که AMP، ارزش استفاده داره یا نه. حقیقت اینه که بستگی داره. AMP ممکنه برای بیشتر وب‌سایت‌ها ارزش استفاده نداشته باشه، مخصوصاً که گوگل نماد AMP رو از نتایج جستجو حذف کرده.

پس چطور متوجه میشی که AMP، بهترین انتخاب برای وب‌سایتته؟ در اینجا چند دلیل استفاده از AMP رو برای تو آوردیم:

  • با اینکه سرعت وب‌سایتت رو بهینه سازی کردی، هنوز با سرعت صفحه مشکل داری.
  • بیشتر ترافیک وب‌سایتت، با موبایله.
  • درصد زیادی از محتوای تو، محتوای خبری دست ‌اوله که میخوای در Top Stories نشون داده بشه. گوگل الزام AMP برای Top Stories رو کنار گذاشته.

اگه یک وب‌سایت داری  که پر از تبلیغاته، لید واجد شرایط از اون استفاده میکنه یا همیشه سرعت صفحه‌ی بالایی داری، به احتمال زیاد ارزش نداره که از AMP استفاده کنی.

بهترین شیوه‌های  AMP

هنوز در حال پیاده سازی AMP در وبسایتت هستی؟ مواردی وجود داره که ممکنه برای سایتت مناسب باشه. قبل از پیاده سازیAMP ، این موارد رو در نظر بگیر.

  • مطمئن باش که انجامش برای وب‌سایتت مناسبه: AMP؛ دیگه مثل قبل مفید نیست. پس با مطالعه اینکه AMP برای چه کسایی مناسبه، از اون استفاده کن.
  • اگه از وردپرس استفاده نمیکنی، از یک متخصص کمک بگیر: پلاگین وردپرسAMP، خیلی خیلی کاربر پسنده اما پیاده‌سازی اون به تنهایی کار ساده‌ای نیست. با توسعه دهنده‌ی وب تماس بگیری یا فردی رو برای این کار استخدام کنی. 
  • AMP رو در صفحات پر بازدید یا با تبدیل بالا، پیاده‌سازی نکن: AMP؛ عناصری مثل فرم‌های opt-in و برندینگ رو حذف میکنه. پسAMP  رو در صفحاتی که برای ایجاد برند یا ایجاد لیدن، استفاده نکن.
  • از آزمایش A/B استفاده کن تا متوجه بشیAMP  ارزش استفاده داره یا نه: AMP؛ از A/B  و آزمایش چند متغیره پشتیبانی میکنه، پس به نحوه‌ی تاثیر اون بر معیارهایی مثل نرخ تبدیل، زمان موندن کاربر در صفحه (time on page) و غیره توجه کن. 

نتیجه‌گیری

وقتی که AMP برای اولین بار منتشر شد، خیلی از بازاریاب‌ها به سراغش رفتن. با این حال، مشخصه که معایب AMP از مزایای اون بیشتره. نیازی به گفتن نیست و نماد AMP از نتایج جستجو حذف شده، بااستفاده از AMP،  بعیده که بتونی ترافیک بیشتری به سایتت برسونی.

به جای تمرکز بهAMP ، بر بهبود سرعت سایتت تمرکز کن و اطمینان پیدا کن که مخاطب میتونه به آسونی با موبایل از وب‌سایتت استفاده کنه. این کار بهترین راه برای جذب مشتریان موبایل و توسعه تجارتته.

نظرات شما:

منتظر خوندن نظر ارزشمند تو هستیم.

آزمایشگاه ایده
خبرنامه
آموزش

من خلاق بیدار شو

آیا تاکنون از خود پرسیده اید که رمز موفقیت ... آیا تاکنون از خود پرسیده اید که رمز موفقیت بعضی از افراد در دنبال کردن و رسیدن به اهداف و آرزوهایشان چیست؟
دانلود